- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 5
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Espresso (bez mléka a cukru) | 50 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Dochucovadla:
vanilka, skořice
Energetická hodnota celkem: 190 kJ
Bílkoviny (g): 3,
Tuky (g): 2,
Sacharidy (g): 5,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Z vychlazeného polotučného mléka vyšleháme pomocí šlehače pěnu (mléko musí být opravdu dobře vychlazené, aby se z něj pěna vytvořila, k našlehání stačí malý ruční šlehač). Do pěny vlijeme připravené espresso a případně přidáme ještě kostky ledu. Dle chuti můžeme posypat skořicí nebo mletou vanilkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Je fakt, že takováhle pěna moc dlouho nevydží, ale zato to nedá skoro žádnou práci a není z toho žádné přidané špinavé nádobí.